premijer futsal liga

FC CENTAR ZAMM MC U SUBOTU JURIŠA NA PRVE BODOVE

Jedini sarajevski futsal klub FC Centar u takmičarsku sezonu Premijer futsal lige BiH ulazi s novom upravom i nastupat će pod nazivom FC Centar ZAMM mC.

Na čelu jednog od najtrofejnijih futsal klubova u BiH od nedavno se nalaze Muamer Muftić, koji obnaša funkciju predsjednika i Nijaz Mulahmetović sportski direktor i trener. U odnosu na prošlu sezonu, osvježeni igrački sastav čine Fadil Seferović, Faris Smajić, Edis Mršo, Amel Handžić, Emir Sipović, Adnan Tahirović, Muamer Solo, Ibrahim Hršumović, Jasmin Hodžić, Emir Omerhodžić, Nermin Jusić, Semir Mašić, Tarik Dženić, Nedžad Hodžić, Edin Mujezinović, Emir Đuderija, Kenan Velagić, Haris Bučo i Milenko Ristivojević. Sedin Šahman angažiran je kao trener golmana, dok medicinsko osoblje kluba čine doktor Jasmin Kulenović i fizioterapeut Damir Aradinaj.

Iako je navedeni sastav na okupu tek posljednjih mjesec dana s velikim entuzijazmom ulaze u prvi meč u kojem u subotu, 5. oktobra dočekuju nezgodni FC Salines Tuzla City. Ovaj susret bit će odigran u Maloj dvorani Centra Skenderija u Sarajevu s početkom u 20.00 sati.

” Očekuje nas teška sezona u kojoj ćemo svi morati i više od naših mogućnosti, kako bismo usjeli ostvariti uspjeh. Potrebna nam je i pomoć prijatelja futsala, koje pozivam da već 5. oktobra u duelu protiv sjajne ekipe FC Salines, dođu i daju nam podršku sa tribina. Naša želja je da glavnom gradu BiH poklonimo što kvalitetniji futsal, a ako u takvoj igri izgubimo, protivnicima ćemo stisnuti ruku i čestitati na pobjedi – riječi su Mulahmetovića, bivšeg kapitena i aktuelnog trenera futsal reprezentacije BiH.

Nijaz Mulahmetović
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.